U sklopu našeg centra postoje i posebni programi koji objedinjuju  jezični i glazbeni dio.

Kombinirano učenje glazbe i stranog jezika moguće je u sljedećim varijantama:

  • glazba na njemačkom
  • glazba i engleski 
  • glazba i njemački 
  • glazba i talijanski

GLAZBA NA NJEMAČKOM

Ovaj se program odvija slijedeći načela ostalih naših glazbenih i jezičnih programa s time što se ovdje naglasak stavlja na glazbu.

Kroz glazbeno izražavanje – slušanje, sviranje, kretanje i pjevanje – dijete uči osnovne glazbene pojmove te osnovni vokabular i jezične strukture koje se pojavlju u pjesmicama i brojalicama na njemačkom jeziku. U nastavi se koriste  udaraljke iz Orffovog instrumentarija.

Nastava se odvija kroz organiziranu i vođenu igru u  veseloj atmosferi uz stručno vodstvo iskusne profesorice glazbe,  izvorne govornice njemačkog jezika.

Program je namijenjen djeci vrtićkog uzrasta – od 3. godine pa do polaska u školu.

Nastava se odvija 2 x tjedno.

 

GLAZBA I ENGLESKI – GLAZBA I NJEMAČKI – GLAZBA I TALIJANSKI

U jezičnom dijelu programa u poticajnom okruženju i ugodnom ozračju obrađuje se i usvaja vokabular i osnovne jezične strukture uz pomoć pjesmica i brojalica. Voditelj programa koristi obilje didaktičkog i likovnog materijala, a osnovna je metoda rada – igra.

Budući da dijete u ovoj dobi uči cijelim tijelom, i učenje stranog jezika odvija se kroz gestikulacije i kretnje te ples i glumu, a uz svaku se gestu ili kretnju veže određeni pojam pa ga dijete tako lakše usvaja.

U ovoj dobi djeca nauče osnovni vokabular (brojevi, boje, hrana, životinje, dijelovi tijela, igračke, odjeća, godišnja doba, tematski vokabular-Božić, Uskrs i sl.) te osnovne jezične strukture (ja sam… imam… ovo je… mogu…).

Pročitajte više o ciljevima i prednostima jezičnog odgoja kod djece predškolskog uzrasta. 

 

U glazbenom dijelu programa se u veselom i opuštenom ozračju pjesmice i brojalice, ples i pokret nadopunjuju melodijskim i ritamskim udaraljkama iz Orffovog instrumentarija te slušanjem glazbe.

Sve se glazbene aktivnosti također realiziraju kroz igru kako bi se što uspješnije utjecalo na djetetov ne samo estetski i glazbeni, već cjelokupan intelektualan, moralan, socijalan i tjelesni razvoj.

Pročitajte više  o ciljevima i prednostima glazbenog odgoja kod djece predškolskog uzrasta. 

 

Osnovni je cilj ovog kombiniranog  programa stvaranje kreativnog, slobodnog, intelektualno i stvaralački znatiželjnog djeteta čime se stvara predispozicija i grade temelji za bilo koju drugu aktivnost primjerenu djetetovoj individualnosti, interesima i sposobnostima.

Program je namijenjen djeci vrtićkog uzrasta – od 3. godine pa do polaska u školu.

Nastava se odvija 2 x tjedno po 60 min30 min jezični i 30 min glazbeni program.

Rad se odvija u manjim grupama pa je moguć individualan pristup svakom djetetu čime se pridonosi njegovom cjelovitijem i harmoničnijem razvoju.

 

Cjenik