Standardni tečaj je klasičan tečaj stranog jezika namijenjen svima onima koji žele temeljito učiti i sustavno nadograđivati željeni jezik.

Polaznici ovih tečajeva po priznatim programima mogu biti osobe s navršenih 15 godina.

Učenje stranog jezika na standardnom , općem tečaju podrazumijeva  usvanje svih jezičnih sadržaja – konverzacijskih, gramatičkih i kulturoloških, ovisno o jezičnoj razini na kojoj se polaznici tečaja nalaze.

U nastavi se koriste međunarodno priznati udžbenici poznatih izdavača odgovarajućeg stupnja, ali i dodatni materijali koji olakšavaju svladavanje jezika, a samu nastavu čine zanimljivijom i dinamičnijom.

Tečaj obuhvaća  sve jezične razine od A1 do C2.

Nastavni programi stupnjeva znanja usklađeni su s CEF-om.

 

Uvodno testiranje

Ako ste jezik već učili, ali nemate odgovarajuću potvrdu ili svjedodžbu, u Kreativi možete pristupiti testiranju kako bi se odredio odgovarajući stupanj tečaja. Testiranje je potpuno besplatno. Vrši se u našim prostorijama ili od kuće (potrebno je računalo).

 

Stupnjevi i svjedodžbe

Svaki stupanj (A1 – C2) sastoji se od dva ili četiri modula (obrazovno razdoblje, semestar), ovisno o njegovoj složenosti (svi se stupnjevi sastoje od dva modula, samo se stupnjevi B1 i C1 sastoje se od četiri modula). Po završetku međumodula (modula A1.1., A2.1., B1.1, B1.2, B1.3, B2.1, C1.1.,C1.2, C1.3 i C2.1) provodi se završno testiranje i polaznik dobiva Kreativinu Potvrdu o uspješno završenom modulu.

Po završetku modula A1.2, A2.2, B1.4, B2.2, C1.4 i C2.2. provodi se završni ispit i polaznik dobiva Kreativinu Svjedodžbu o znanju stranog jezika.

Potvrde i svjedožbe usklađene su sa Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike.

 

Vrste standardnog tečaja

U Kreativi možete upisati tri podvrste ovog tečaja, ovisno o dinamici pohađanja, a samim time i broja modula -dva, tri ili četiri- koje možete završiti u jednoj školskoj godini:

 

  • Standardni 2

Tečaj Standardni 2 je grupni tečaj standardnog, općeg jezika. Pohađa se dinamikom 2×2 ili 1×4 i tijekom školske godine završe se 2 modula. Prvi modul traje od rujna-veljače, a drugi od veljače-lipnja.

Srednjoškolci

Srednjoškolci mogu ovaj tečaj također pohađati gore navedenom dinamikom, ali za njih postoji i satnica 1×2 i na taj se način jedan modul završi kroz jednu školsku godinu.
Srednjoškolci mogu upisati i jedan modul učenja, čije obrazovno razdoblje traje dva semestra (1 školsku godinu) dinamikom 1×2 školska sata tjedno.

Dinamika: 2×2 ili 1×4 (subotom od 9.00) za srednjoškolce i 1×2
Ukupna satnica: 64

 

  • Standardni 3

Tečaj Standardni 3 je grupni tečaj standardnog, općeg jezika. U odnosu na standardni 2, drukčija je samo dinamika pohađanja – umjesto 4 sata tjedno, na ovom se tečaju tjedno odrađuje 6 sati dinamikom 2×3 školska sata.

Na taj se način jedan modul završi u dva i pol mjeseca, a tijekom školske godine moguće je završiti 3 modula.

Dinamika: 2×3 školska sata tjedno
Ukupna satnica: 66

 

  • Standardni 4

Tečaj Standardni 4 je grupni tečaj standardnog, općeg jezika. U odnosu na standardni 2 i 3, drukčija je samo dinamika pohađanja – umjesto 4 ili 6 sati tjedno, na ovom se tečaju tjedno odrađuje 9 sati dinamikom 3×3 školska sata.

Na taj se način jedan modul završi u dva mjeseca, a tijekom školske godine moguće je završiti 4 modula (svaki modul traje po 7  tjedana).

Dinamika: 3×3 školska sata tjedno
Ukupna satnica: 63